Топ 5 плъгина за интеграция в WordPress

Иван Статев
Иван Статев

Уеб Разработчик

В официалните директории на WordPress, има над 55 000+ плъгина.

Това е много. Разбира се, не всички от тях получават редовни актуализации и се използват редовно, но тези, за които ще говорим днес, не отговарят на тези критерии. Именно тази публикация е фокусирана върху най-популярните плъгини за WordPress на всички времена.

Някога чудили ли сте се, дали има плъгин, който да свърши определена “досадна” функция, която би Ви отнеле доста време?

…Ами ето, сега ще разгледаме някои от тях.

Топ плъгини, според броя на изтегляния.

Един от плъгините, който се радва на голямо и широко потребление от страна на хората, без съмнение е Yoast SEO. Този плъгин се използва от (почти) всички, които имат блог или сайт в WordPress. Всъщност е трудно да се намерят уебсайтове, които да нямат инсталиран Yoast SEO.

И все пак, ако сте от хората, които не използват този плъгин… Той Ви помага да подобрите цялостната SEO оценка на Вашите статии и страници.

С него можете да зададете основната си ключова дума, мета-описанието, slug-а, SEO заглавието, alt атрибутите на изображенията си, а също така препоръчва най-добрите практики за добра четивност.

Хубаво е, защото плъгинът предлага статистики и приложими съвети за това как да подобрите работата си и когато всичко е направено по правилата, получавате зелена светлина. 🚦🟢

Друг плъгин, създаден от Automattic, е на върха на най-популярните приставки за WordPress.

Този път това е Jetpack – многофункционален инструмент, който е добър в (почти) всичко.
Той ви помага в областта на маркетинга, дизайна и сигурността.

Сред различните му функции можете да откриете анализ на сайта, автоматизирано публикуване в социалните мрежи, множество теми за WordPress, филтриране на спам, наблюдение на времето на престой, сканиране на зловреден софтуер, сигурност при влизане, мързеливо зареждане на изображения, CDN и др.

Недалеч от Yoast SEO по брой изтегляния е Akismet Anti-Spam. Akismet е инструмент, разработен от Automattic, предназначен за автоматично блокиране на спам коментари.

Всеки ден получаваме спам или от рекламни линкове, или от нерелевантни истории, или от злонамерено съдържание, или просто по погрешка. И е много трудно да ги филтрирате всички сами, особено ако притежавате бизнес, който получава стотици коментари на ден.

Плъгинът е полезен не само за автоматизация, но и за целите на сигурността, тъй като няма да позволи публикуването на злонамерено или проблемно съдържание на Вашия сайт.

Akismet също така проверява всички подадени от Вас формуляри за контакт, спрямо глобалната си база данни за спам, така че ще сте сигурни, че до Вас достига само добрата и подходяща информация.


Плъгинът е задължителен за собствениците на блогове и фирми, които получават поне десетки коментари дневно.

Както можете да видите, най-популярните плъгини за WordPress са разнообразни и разполагат с широк набор от функции.

Wordfence е плъгин, който се занимава само със сигурността. Tой е създаден, за да държи сайта Ви в “безопасни води“. Wordfence поставя защитна стена на Вашия сайт, за да го предпази от злонамерен трафик. Освен това тя предлага скенер за зловреден софтуер, който блокира подозрителни външни опити за вход в сайта, и осигурява сигурна система за влизане.

Хубавото при този плъгин е, че той предоставя сигнали всеки път, когато нещо странно се случи на сайта Ви. Под “странно” имам предвид нещо, което не би трябвало да се случва от гледна точка на сигурността. Например, когато някой плъгин, който използвате, бъде деактивиран или изтрит, или когато възникне проблем с уязвимостта.

Следващият най-популярен плъгин е Contact Form 7, който създава прости, но ефективни форми за контакт за Вашия блог.

Като се има предвид, че всички ние се нуждаем от лесен начин да се свързваме с хората, не е изненада, че тази приставка е толкова високо в списъка.

Плъгинът е разработен от Takayuki Miyoshi и може да работи с множество форми за контакт на един и същи сайт. Той също така интегрира филтрирането на спам на Akismet и Ви позволява да персонализирате стила и полетата, които искате да използвате във формата. Плъгинът осигурява CAPTCHA и изпращане чрез Ajax.

Отново това е един от плъгините, които могат да се използват от абсолютно всички, без значение дали имате личен блог или бизнес, който монетизирате.

Защо?
– Защото е безплатен, лесен за конфигуриране и ефективен.

Изненадаха ли ви най-популярните плъгини за WordPress?

Въз основа на данните от WordPress, това са най-популярните плъгини за платформата.

Изненада ли Ви някой от тях?

Разгледайте и другите ни интересни статии.

Благодарим за вниманието!

Препоръчано за Вас:

New Era Bulgaria

Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури най-доброто качество на посетителите.

Изготвяне На Стратегия

Всеки бизнес се нуждае от дългосрочна маркетинг стратегия, която да следва. Макро целта определя посоката на стратегията, а микро целите подпомагат нейното изпълнение

Ще анализираме аудиторията и целите Ви , както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Изграждаме и развиваме ефективна маркетинг стратегия, която ще повиши броя на клиентите, подсилвайки лоялността на настоящите такива.

Дългосрочната стратегия служи за определяне на нуждите на потребителите и покупателните им навици. Изгражда се план, целящ постигането на дългосрочните Ви цели посредством съвкупност от кампании с по-продължителен срок. 

 

Ще използваме данните и характеристиките на таргет аудиторията, с която ще споделяме в последствие Вашето съобщение през работещите за групата канали за въздействие. Целтие са краткосрочни и за конкретна кампания.

Тик Ток Маркетинг

Иновативният подход да спечелиш в бъдещето. Иновациите те спасяват от изчезване.

Социалните мрежи изискват индивидуален подход. Най-новата тенденция сред потребителското поведение е именно все повече и повече гледане на кратко видео съдържание.

Тик Ток е платформа за забавление, която може да донесе на бизнеса много ползи, ако се използва правилно. Както самите служители на Тик Ток казват за бизнеса, правете нормални Тик Ток видеа, а не реклами и ще успеете да извлечете дивиденти.

Поведението на бизнеса трябва да бъде съобразено с предпочитанията на потребителите в платформата. В противен случай, никой няма да обърне внимание на посланието, което се опитвате да споделите.


Ние следим всички тенденции и знаем как да създадем видеа, които да представят бизнеса Ви по перфектния начин.

Ако искате да имате успешно присъствие в Тик Ток и да достигате по органичен път до хиляди хора, пишете ни.

Разработване На Уеб Сайт

Твоята интерактивна визитка - твоят уеб сайт. Всеки бизнес заслужава модерен уеб сайт.

Вярваме, че всеки модерен бизнес заслужава добро дигитално присъствие. Една от първите и основни стъпки към постигането на това е изграждането на уеб сайт, който отговаря на всички нужди на бизнеса и неговите клиенти.
Сайтът е мястото, в което посетителите се превръщат в клиенти. Освен функционалностите, които правят преживяването на потребителите приятно, трябва уеб сайтът да бъде съобразен с всички тенденции в уеб дизайна.
Отговаряйки на тенденциите и нуждите на потребителите с уникален дизайн и функционалности, ние успяваме да превърнем Вашия уеб сайт в мощен инструмент за конвертиране на трафик в реални продажби.

Най-важното нещо за нас е да бъдем индивидуални към всеки проект. След консултация с нашия уеб разработчик Иван ние можем да Ви предложим ефективни решения, които да приложим.
Ние ще създадем възможно най-доброто решение за Вашите нужди, като следваме съответните стъпки:

 • Консултация 
 • Заедно попълваме бриф, който ни дава насоки относно дизайна и функциите на сайта.
 • Създаваме дизайна за Вашия сайт.
 • Създаваме структурата и функционалностите.
 • Подреждаме всичко на едно място и стартираме сайта.

Бизнес Консултиране

Прилагаме изпробвани методи за скалиране на бизнеса. Открий и разреши проблемите в твоя бизнес.

Основната идея при създаването на New Era беше именно възможността да помагаме на бизнеса да се развива. Всички дигитални услуги, които предлагаме са част от инструментите за постигането на тази идея.

За всеки бизнес има, както онлайн, така и офлайн фактори, които влияят върху успеха му. Нашият безценен опит ни е дал възможност да се докоснем до много различни бизнеси, което ни е изградило по-всеобхватна гледна точка.

Забелязали сме и работещите, и неработещите модели, които се прилагат.

Вярваме, че можем да дадем правилните насоки и съвети, от които всеки бизнес има нужда, ако иска да бъде иновативен и да скалира постоянно. 

Насочваме се към всеки наш партньор по индивидуален начин и това е моделът, който работи най-успешно.

Обичаме да променяме средата, която ни заобикаля и ще направим всичко възможно да приложим това и във Вашия бизнес.

Рекламни Кампании В Google И Facebook

Pay-Per-Click. Увеличаваме продажбите и достигаме до нови потенциални клиенти. Реклама в най-използваните платформи и техните мрежи.

PPC кампаниите позволят да достигнем до голяма аудитория и да предадем нашето съобщение по възможно най-добрия начин.
Функционалностите на платформите, заедно с нашия опит ни позволяват да рекламираме различни послания на различните таргет групи. Различна кампания за всяка стъпка от потребителската пътека. 

Рекламните мрежи на Facebook и Google определено са с много по-висока ефективност от традиционните такива – радио, телевизия и др. В днешно време все по-голяма част от решенията за покупка се взимат в дигиталната среда и това прави платформите перфектно място за рекламиране. 

Ние ще Ви помогнем да превърнем тези добри практики в печеливши инструменти за Вашия бизнес, като следваме съответните стъпки:

 • Анализираме пазарната ниша и Вашия бизнес.
 • Изготвяме стратегия за рекламното позициониране – къде, как и кога да се показваме пред потенциалните ни клиенти.
 • Създаваме рекламни послания за всяка стъпка от потребителската пътека.
 • Създаваме рекламните кампании и поставяме началото на нещо голямо.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Маркетинг В Социалните Мрежи

Изгради лоялна аудитория и утвърди своя бранд в най-използваните социални мрежи.

Социалните мрежи са инструментът, от който всеки бизнес има нужда, ако иска да изгражда стойностни отношения със своята аудитория. 

Имаме възможност да изградим връзката между бизнес и потребител. Модерният бранд вече не трябва да бъде просто бизнес, а приятел на клиентите.

Ние изготвяме целия процес по комуникацията с Вашата аудитория, като следваме следните стъпки:

 • Изготвяме стратегия за съдържанието, което ще създаваме.
 • Създаваме съдържание, което да отговаря на нуждите на Вашата потенциална аудитория.
 • Комуникараме с нея посредством всички актуални методи в социалните мрежи.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Препоръчваме да се използват най-актуалните и най-подходящ социални мрежи за нуждите на Вашия бизнес.

Ако искаш социалните мрежи да бъдат мощен инструмент за твоя бизнес, свържи се с нас и ние ще ти помогнем.

Call Now Button