Тик Ток – Мощен Маркетинг Инструмент

Никола Хитров

Никола Хитров

Маркетинг Специалист

В предишната блог статия вече описахме какви са ползите от Тик Ток маркетинга за бизнеса и защо е необходимо да бъде там. В тази статия ще обърнем внимание на това какво е препоръчително да се прави и как може да използвате платформата, като трамплин за Вашия личен бранд.

Tik Tok изравнява малкия и големия бизнес в маркетинг света

Именно тук и нашия личен бранд намира място. Инструментите на маркетинга използвани в Тик Ток могат да донесат резултати, които и големите компании трудно постигат. На всичко отгоре, това е напълно безплатно.

Големите компании, които вече са обърнали внимание на Тик Ток маркетинга и позиционирането си в платформата имат предимства. Това са брой служители и цели отдели,  ангажирани със създаването на видеа за Тик Ток. Но въпреки големите усилия, накрая публиката избира кое съдържание ще бъде гледано повече и кое не.

Ако спечелите аудиторията с Вашето съдържание, то Тик Ток ще показва съдържанието Ви на все повече и повече потребители. Така дори големи компании да са инвестирали хиляди левове в маркетинг екипи за създаване на Тик Ток видеа, то Вие може само да инвестирате малко от времето си и въображението си, за да ги надминете. Все пак не забравяйте, че трябва да бъдете оригинални и да давате стойностно съдържание, за да спечелите аудиторията на Ваша страна.

По колко Тик Ток видеа да правя на ден за успешен маркетинг?

Винаги ще поддържаме максимата “колкото повече, толкова повече”. Когато става въпрос за личен бранд, който все още е малък бизнес, то бихме препоръчали да се качват между 2 и 4 Тик Ток видеа на ден, като оптималната маркетинг стратегия.

Ако следите всички тенденции в платформата, известни инфлуенсъри и конкуренти от целия свят, то определено ще може да измислите и креативно съдържание свързано с Вашия бранд.

Колкото повече видеа качвате, толкова повече увеличавате шансовете си за успех в Тик Ток. Все пак трябва да напомним, че всичко това трябва да се прави постоянно в дългосрочен план. Определено може да имате и по-бързи от очакваните резултати, но не трябва да се отказвате бързо. Снимайте, документирайте процеса и качвайте видеа. Никой не е казал, че ще бъде бързо и лесно, но ако не се откажете и продължите по същия начин, то картите ще бъдат на Ваша страна.

Имайте търпение.

Полезни инструменти от Тик Ток.

# Хаштаг Маркетинг

# Хаштагът в Тик Ток позволява на видеата Ви да достигат до вече определена аудитория. За да бъдем по-ясни ще дадем и конкретен пример.

При стартирането на ТикТок акаунт на наш клиент, който е в спортната индустрия, то Тик Ток не знаеше на каква аудитория да покаже нашите видеа. Именно тук влизат в помощ и #. Подбрахме #, които максимално се доближават то същността на бизнеса и аудиторията му, и ги използвахме във всички видеа. Именно това позволи на ТикТок да насочи видеата на клиентите ни към подходящата аудитория, която се интересува от спорт. Това ни позволи по-бързо да изградим качествена аудитория, която се интересува от бранда и видео съдържанието, което споделяме в платформата.

Освен за собствените видеа, то може да бъде много добър инструмент, когато търсим и вдъхновение за новите ни такива. В търсачката на Тик Ток може да напишем ключова дума ( напр. Ресторант, мода и т.н.) и да изберем да търсим по #. След това ще попаднем на най-гледаните видеа, които използват #. А както вече споменахме, ако едно видео е много гледано в Тик Ток, то потребителите смятат това и за това се е издигнало. Нашият опит показва, че от търсачката по # могат да се родят много гениални идеи, които да се модифицират според нуждите на нашия бизнес.

Sounds - Има два варианта, които може да използвате, за да развиете Вашия акаунт.

 1. Добавяне на собствени саундове /мелодии/ в платформата. Ако той е интересен и хората го харесват, то ще има потребители, които да го използват. Колкото повече го използват, толкова повече хора ще разбират за Вас и личния Ви бранд.

 2. Използване на популярни мелодии, които се използват от много потребители и се радват на интерес пред аудиторията определено ще дадат тласък и на Вашите видеа.

И в заключение....

Използването на Тик Ток може да донесе много ползи на Вашия личен бранд и определено бихме препоръчали използването на услугите на дигитална маркетинг агенция. Без значение дали ще ангажирате дигиталната агенция да създава видеа за Тик Ток профила или ще създаде стратегия за Вашето съдържание, то опита, който агенциите трупат с различни клиенти е безценен и може да Ви бъде много полезен.

За още интересни статии свързани с развитието на Вашия бранд в дигитална среда, последвайте New Era в социалните мрежи.

Препоръчано за Вас:

New Era Bulgaria

Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури най-доброто качество на посетителите.

Изготвяне На Стратегия

Всеки бизнес се нуждае от дългосрочна маркетинг стратегия, която да следва. Макро целта определя посоката на стратегията, а микро целите подпомагат нейното изпълнение

Ще анализираме аудиторията и целите Ви , както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Изграждаме и развиваме ефективна маркетинг стратегия, която ще повиши броя на клиентите, подсилвайки лоялността на настоящите такива.

Дългосрочната стратегия служи за определяне на нуждите на потребителите и покупателните им навици. Изгражда се план, целящ постигането на дългосрочните Ви цели посредством съвкупност от кампании с по-продължителен срок. 

 

Ще използваме данните и характеристиките на таргет аудиторията, с която ще споделяме в последствие Вашето съобщение през работещите за групата канали за въздействие. Целтие са краткосрочни и за конкретна кампания.

Тик Ток Маркетинг

Иновативният подход да спечелиш в бъдещето. Иновациите те спасяват от изчезване.

Социалните мрежи изискват индивидуален подход. Най-новата тенденция сред потребителското поведение е именно все повече и повече гледане на кратко видео съдържание.

Тик Ток е платформа за забавление, която може да донесе на бизнеса много ползи, ако се използва правилно. Както самите служители на Тик Ток казват за бизнеса, правете нормални Тик Ток видеа, а не реклами и ще успеете да извлечете дивиденти.

Поведението на бизнеса трябва да бъде съобразено с предпочитанията на потребителите в платформата. В противен случай, никой няма да обърне внимание на посланието, което се опитвате да споделите.


Ние следим всички тенденции и знаем как да създадем видеа, които да представят бизнеса Ви по перфектния начин.

Ако искате да имате успешно присъствие в Тик Ток и да достигате по органичен път до хиляди хора, пишете ни.

Разработване На Уеб Сайт

Твоята интерактивна визитка - твоят уеб сайт. Всеки бизнес заслужава модерен уеб сайт.

Вярваме, че всеки модерен бизнес заслужава добро дигитално присъствие. Една от първите и основни стъпки към постигането на това е изграждането на уеб сайт, който отговаря на всички нужди на бизнеса и неговите клиенти.
Сайтът е мястото, в което посетителите се превръщат в клиенти. Освен функционалностите, които правят преживяването на потребителите приятно, трябва уеб сайтът да бъде съобразен с всички тенденции в уеб дизайна.
Отговаряйки на тенденциите и нуждите на потребителите с уникален дизайн и функционалности, ние успяваме да превърнем Вашия уеб сайт в мощен инструмент за конвертиране на трафик в реални продажби.

Най-важното нещо за нас е да бъдем индивидуални към всеки проект. След консултация с нашия уеб разработчик Иван ние можем да Ви предложим ефективни решения, които да приложим.
Ние ще създадем възможно най-доброто решение за Вашите нужди, като следваме съответните стъпки:

 • Консултация 
 • Заедно попълваме бриф, който ни дава насоки относно дизайна и функциите на сайта.
 • Създаваме дизайна за Вашия сайт.
 • Създаваме структурата и функционалностите.
 • Подреждаме всичко на едно място и стартираме сайта.

Бизнес Консултиране

Прилагаме изпробвани методи за скалиране на бизнеса. Открий и разреши проблемите в твоя бизнес.

Основната идея при създаването на New Era беше именно възможността да помагаме на бизнеса да се развива. Всички дигитални услуги, които предлагаме са част от инструментите за постигането на тази идея.

За всеки бизнес има, както онлайн, така и офлайн фактори, които влияят върху успеха му. Нашият безценен опит ни е дал възможност да се докоснем до много различни бизнеси, което ни е изградило по-всеобхватна гледна точка.

Забелязали сме и работещите, и неработещите модели, които се прилагат.

Вярваме, че можем да дадем правилните насоки и съвети, от които всеки бизнес има нужда, ако иска да бъде иновативен и да скалира постоянно. 

Насочваме се към всеки наш партньор по индивидуален начин и това е моделът, който работи най-успешно.

Обичаме да променяме средата, която ни заобикаля и ще направим всичко възможно да приложим това и във Вашия бизнес.

Рекламни Кампании В Google И Facebook

Pay-Per-Click. Увеличаваме продажбите и достигаме до нови потенциални клиенти. Реклама в най-използваните платформи и техните мрежи.

PPC кампаниите позволят да достигнем до голяма аудитория и да предадем нашето съобщение по възможно най-добрия начин.
Функционалностите на платформите, заедно с нашия опит ни позволяват да рекламираме различни послания на различните таргет групи. Различна кампания за всяка стъпка от потребителската пътека. 

Рекламните мрежи на Facebook и Google определено са с много по-висока ефективност от традиционните такива – радио, телевизия и др. В днешно време все по-голяма част от решенията за покупка се взимат в дигиталната среда и това прави платформите перфектно място за рекламиране. 

Ние ще Ви помогнем да превърнем тези добри практики в печеливши инструменти за Вашия бизнес, като следваме съответните стъпки:

 • Анализираме пазарната ниша и Вашия бизнес.
 • Изготвяме стратегия за рекламното позициониране – къде, как и кога да се показваме пред потенциалните ни клиенти.
 • Създаваме рекламни послания за всяка стъпка от потребителската пътека.
 • Създаваме рекламните кампании и поставяме началото на нещо голямо.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Маркетинг В Социалните Мрежи

Изгради лоялна аудитория и утвърди своя бранд в най-използваните социални мрежи.

Социалните мрежи са инструментът, от който всеки бизнес има нужда, ако иска да изгражда стойностни отношения със своята аудитория. 

Имаме възможност да изградим връзката между бизнес и потребител. Модерният бранд вече не трябва да бъде просто бизнес, а приятел на клиентите.

Ние изготвяме целия процес по комуникацията с Вашата аудитория, като следваме следните стъпки:

 • Изготвяме стратегия за съдържанието, което ще създаваме.
 • Създаваме съдържание, което да отговаря на нуждите на Вашата потенциална аудитория.
 • Комуникараме с нея посредством всички актуални методи в социалните мрежи.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Препоръчваме да се използват най-актуалните и най-подходящ социални мрежи за нуждите на Вашия бизнес.

Ако искаш социалните мрежи да бъдат мощен инструмент за твоя бизнес, свържи се с нас и ние ще ти помогнем.

Call Now Button