Тик Ток – Мощен Маркетинг Инструмент

Никола Хитров

Никола Хитров

Маркетинг Специалист

В предишната блог статия вече описахме какви са ползите от Тик Ток маркетинга за бизнеса и защо е необходимо да бъде там. В тази статия ще обърнем внимание на това какво е препоръчително да се прави и как може да използвате платформата, като трамплин за Вашия личен бранд.

Tik Tok изравнява малкия и големия бизнес в маркетинг света

Именно тук и нашия личен бранд намира място. Инструментите на маркетинга използвани в Тик Ток могат да донесат резултати, които и големите компании трудно постигат. На всичко отгоре, това е напълно безплатно.

Големите компании, които вече са обърнали внимание на Тик Ток маркетинга и позиционирането си в платформата имат предимства. Това са брой служители и цели отдели,  ангажирани със създаването на видеа за Тик Ток. Но въпреки големите усилия, накрая публиката избира кое съдържание ще бъде гледано повече и кое не.

Ако спечелите аудиторията с Вашето съдържание, то Тик Ток ще показва съдържанието Ви на все повече и повече потребители. Така дори големи компании да са инвестирали хиляди левове в маркетинг екипи за създаване на Тик Ток видеа, то Вие може само да инвестирате малко от времето си и въображението си, за да ги надминете. Все пак не забравяйте, че трябва да бъдете оригинални и да давате стойностно съдържание, за да спечелите аудиторията на Ваша страна.

По колко Тик Ток видеа да правя на ден за успешен маркетинг?

Винаги ще поддържаме максимата “колкото повече, толкова повече”. Когато става въпрос за личен бранд, който все още е малък бизнес, то бихме препоръчали да се качват между 2 и 4 Тик Ток видеа на ден, като оптималната маркетинг стратегия.

Ако следите всички тенденции в платформата, известни инфлуенсъри и конкуренти от целия свят, то определено ще може да измислите и креативно съдържание свързано с Вашия бранд.

Колкото повече видеа качвате, толкова повече увеличавате шансовете си за успех в Тик Ток. Все пак трябва да напомним, че всичко това трябва да се прави постоянно в дългосрочен план. Определено може да имате и по-бързи от очакваните резултати, но не трябва да се отказвате бързо. Снимайте, документирайте процеса и качвайте видеа. Никой не е казал, че ще бъде бързо и лесно, но ако не се откажете и продължите по същия начин, то картите ще бъдат на Ваша страна.

Имайте търпение.

Полезни инструменти от Тик Ток.

# Хаштаг Маркетинг

# Хаштагът в Тик Ток позволява на видеата Ви да достигат до вече определена аудитория. За да бъдем по-ясни ще дадем и конкретен пример.

При стартирането на ТикТок акаунт на наш клиент, който е в спортната индустрия, то Тик Ток не знаеше на каква аудитория да покаже нашите видеа. Именно тук влизат в помощ и #. Подбрахме #, които максимално се доближават то същността на бизнеса и аудиторията му, и ги използвахме във всички видеа. Именно това позволи на ТикТок да насочи видеата на клиентите ни към подходящата аудитория, която се интересува от спорт. Това ни позволи по-бързо да изградим качествена аудитория, която се интересува от бранда и видео съдържанието, което споделяме в платформата.

Освен за собствените видеа, то може да бъде много добър инструмент, когато търсим и вдъхновение за новите ни такива. В търсачката на Тик Ток може да напишем ключова дума ( напр. Ресторант, мода и т.н.) и да изберем да търсим по #. След това ще попаднем на най-гледаните видеа, които използват #. А както вече споменахме, ако едно видео е много гледано в Тик Ток, то потребителите смятат това и за това се е издигнало. Нашият опит показва, че от търсачката по # могат да се родят много гениални идеи, които да се модифицират според нуждите на нашия бизнес.

Sounds - Има два варианта, които може да използвате, за да развиете Вашия акаунт.

  1. Добавяне на собствени саундове /мелодии/ в платформата. Ако той е интересен и хората го харесват, то ще има потребители, които да го използват. Колкото повече го използват, толкова повече хора ще разбират за Вас и личния Ви бранд.

  2. Използване на популярни мелодии, които се използват от много потребители и се радват на интерес пред аудиторията определено ще дадат тласък и на Вашите видеа.

И в заключение....

Използването на Тик Ток може да донесе много ползи на Вашия личен бранд и определено бихме препоръчали използването на услугите на дигитална маркетинг агенция. Без значение дали ще ангажирате дигиталната агенция да създава видеа за Тик Ток профила или ще създаде стратегия за Вашето съдържание, то опита, който агенциите трупат с различни клиенти е безценен и може да Ви бъде много полезен.

За още интересни статии свързани с развитието на Вашия бранд в дигитална среда, последвайте New Era в социалните мрежи.

Препоръчано за Вас:

New Era Bulgaria
bg_BGBulgarian

Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури най-доброто качество на посетителите.

Call Now Button