Социалните мрежи и бизнеса

Никола Хитров

Никола Хитров

Маркетинг & PPC Специалист

Защо са важни социалните мрежи за бизнеса?

Да започнем, като адресираме слона в стаята, бизнеса има нужда от присъствие в социалните мрежи.

Без значение е дали управлявате малък бизнес или голяма международна компания. Каналите, които можете да използвате безплатно в социалните мрежи трябва да бъдат основополагащи във Вашата маркетинг стратегия.

Социалните мрежи ще Ви свържат с клиентите, ще повишат разпознаваемостта на бранда Ви и ще увеличат продажбите на бизнеса. Статистиката показва повече от ясни данни. Над 3 млрд. души използват социалните мрежи на месечна база, като цифрата е прогресивно растяща.Социалните Мрежи и бизнеса

Всичко това е необхватен потенциал, който може да бъде използван по много и различни начини от бизнеса.

Ако хората не знаят за Вашия бизнес, то тогава те няма да могат да се превърнат клиенти на бизнеса. Социалните мрежи подпомагат на бизнеса да бъде видян от потенциалните потребители. Безплатно е за всеки бизнес да направи собствен бизнес профил във всяка от големите социални мрежи. Следователно бизнесът не губи нищо, ползвайки подобни способи.

Вниманието – “Светият граал”, за който всеки бизнес бленува. Социалните мрежи и съдържанието, което бива споделяно в тях получава от него в големи дози. Качественото съдържание е ключов израз, който тласка бизнеса напред. След изготвянето на правилна стратегия, която е подплътена с достатъчно информация е въпрос на време за всеки бизнес да намери точната за себе си социална мрежа, която носи резултати.
Маркетинг и бизнесаЗа радост на масата и общото благо, с хода на времето интернетът се разви. Реалността стана по-прозрачна. Истината и още повече гръмката новина достигат хората с темпове, които са неприсъщи за миналото.
Време е за бизнеса да се адаптира, ако не желае да рискува оцеляването си на пазара.
Интернет и социалните мрежи изравниха полето за изява на бизнеса. Говорим за история, стара като времето. Давид срещу Голиат. Няма оправдание за вече утвърденият бизнес да бъде изместен от по-малък такъв. Единствен вариант това да се случи е, ако откаже да се адаптира и да използва модерните инструменти…  Именно социалните мрежи. Способите, които технологичните гиганти предоставят работят по-ефикасно от всеки друг начин за достигане на потенциални клиенти.

Защо не всеки бизнес пристъпва към подобни действия?

Отговорът тук е лесен, ами не всеки бизнес вярва в силата на социалните мрежи. Колкото и филми да се правят. Колкото и различни, и невъзможни гениални идеи да му хрумнат на Марк Зукърбърг. Все по-често срещаме отговори от родният бизнес: – “Ами нашите клиенти не са във Фейсбук…” .  
Е как?

3 милиарда потребители на месечна база в приложението, но клиентите на родният бизнес “не са във Фейсбук”. Така е, защото “той” е свикнал да вижда резултите за инвестициите си в доклади, които се правят за тримесечия. За жалост на дигиталните експерти, както и на бизнесите, дигиталният маркетинг не работи в рамката на тримесечието. Изгражда се постепенно и с постоянство. Абсолютен антипод на стандартния начин, по който се измерват бизнес резултати. Не спринт, а маратон.

New Era И БизнесаЕдва ли тук ще изненадам здравомислещите читатели, но апелът към ръководещите българският бизнес лица е ясен – Няма как да повярвам, че социалните мрежи не са ефективни за бизнеса. Не, всъщност просто или са използвани грешно, или не се е работило с дългосрочна визия.

Какъв е изводът?

Историята е ясна!  Давид няма право на загуба срещу Голиат, и все пак ще загуби, защото ще откаже да се адаптира. Единственият възможен начин това да се случи е, ако по-големият бизнес не използва наличните си инструменти в социалните мрежи за растеж. 


За сравнение, наскоро проучвах цените за 30 секундни реклами в по-гледаните родни телевизии. С бюджет за 30 секундна TV реклама, може с лекота, да се излезе пред екраните на над 1 милион души. При по-малко конкурентните ниши и сектори цифрата може да се качи до 3 милиона. Най-интересното нещо е – факта, че когато започне рекламата по телевизията, 9 от 10 души ще вземат телефона си в ръцете.
Никъде не твърдя, че способите, които дигиталният маркетинг предлага, трябва да бъдат единственото рекламно оръжие за бизнеса. И все пак хората използват телефоните си повече от всяко друго нещо в ежедневието си.

социални-мрежи-бизнесаЗа финал пак ще се върнем към вниманието, за което всеки бизнес се бори. Време е за бизнеса да помисли за дългосрочна стратегия, по която да работи в каналите на социалните мрежи. Хората прекарват все повече време пред екраните на мобилните си устройства. Сега работи и сега трябва да се използв. А ние нямаме търпение да пишем за ерата, в която се родиха новите, модерни бизнеси, стартирали без милиони капиталови вложения. А те ще изпреварят гигантите единствено с постоянство и адаптация към момента.

Препоръчано за Вас:

New Era Bulgaria

Този уебсайт използва "бисквитки", за да осигури най-доброто качество на посетителите.

Изготвяне На Стратегия

Всеки бизнес се нуждае от дългосрочна маркетинг стратегия, която да следва. Макро целта определя посоката на стратегията, а микро целите подпомагат нейното изпълнение

Ще анализираме аудиторията и целите Ви , както в краткосрочен, така и дългосрочен план. Изграждаме и развиваме ефективна маркетинг стратегия, която ще повиши броя на клиентите, подсилвайки лоялността на настоящите такива.

Дългосрочната стратегия служи за определяне на нуждите на потребителите и покупателните им навици. Изгражда се план, целящ постигането на дългосрочните Ви цели посредством съвкупност от кампании с по-продължителен срок. 

 

Ще използваме данните и характеристиките на таргет аудиторията, с която ще споделяме в последствие Вашето съобщение през работещите за групата канали за въздействие. Целтие са краткосрочни и за конкретна кампания.

Тик Ток Маркетинг

Иновативният подход да спечелиш в бъдещето. Иновациите те спасяват от изчезване.

Социалните мрежи изискват индивидуален подход. Най-новата тенденция сред потребителското поведение е именно все повече и повече гледане на кратко видео съдържание.

Тик Ток е платформа за забавление, която може да донесе на бизнеса много ползи, ако се използва правилно. Както самите служители на Тик Ток казват за бизнеса, правете нормални Тик Ток видеа, а не реклами и ще успеете да извлечете дивиденти.

Поведението на бизнеса трябва да бъде съобразено с предпочитанията на потребителите в платформата. В противен случай, никой няма да обърне внимание на посланието, което се опитвате да споделите.


Ние следим всички тенденции и знаем как да създадем видеа, които да представят бизнеса Ви по перфектния начин.

Ако искате да имате успешно присъствие в Тик Ток и да достигате по органичен път до хиляди хора, пишете ни.

Разработване На Уеб Сайт

Твоята интерактивна визитка - твоят уеб сайт. Всеки бизнес заслужава модерен уеб сайт.

Вярваме, че всеки модерен бизнес заслужава добро дигитално присъствие. Една от първите и основни стъпки към постигането на това е изграждането на уеб сайт, който отговаря на всички нужди на бизнеса и неговите клиенти.
Сайтът е мястото, в което посетителите се превръщат в клиенти. Освен функционалностите, които правят преживяването на потребителите приятно, трябва уеб сайтът да бъде съобразен с всички тенденции в уеб дизайна.
Отговаряйки на тенденциите и нуждите на потребителите с уникален дизайн и функционалности, ние успяваме да превърнем Вашия уеб сайт в мощен инструмент за конвертиране на трафик в реални продажби.

Най-важното нещо за нас е да бъдем индивидуални към всеки проект. След консултация с нашия уеб разработчик Иван ние можем да Ви предложим ефективни решения, които да приложим.
Ние ще създадем възможно най-доброто решение за Вашите нужди, като следваме съответните стъпки:

 • Консултация 
 • Заедно попълваме бриф, който ни дава насоки относно дизайна и функциите на сайта.
 • Създаваме дизайна за Вашия сайт.
 • Създаваме структурата и функционалностите.
 • Подреждаме всичко на едно място и стартираме сайта.

Бизнес Консултиране

Прилагаме изпробвани методи за скалиране на бизнеса. Открий и разреши проблемите в твоя бизнес.

Основната идея при създаването на New Era беше именно възможността да помагаме на бизнеса да се развива. Всички дигитални услуги, които предлагаме са част от инструментите за постигането на тази идея.

За всеки бизнес има, както онлайн, така и офлайн фактори, които влияят върху успеха му. Нашият безценен опит ни е дал възможност да се докоснем до много различни бизнеси, което ни е изградило по-всеобхватна гледна точка.

Забелязали сме и работещите, и неработещите модели, които се прилагат.

Вярваме, че можем да дадем правилните насоки и съвети, от които всеки бизнес има нужда, ако иска да бъде иновативен и да скалира постоянно. 

Насочваме се към всеки наш партньор по индивидуален начин и това е моделът, който работи най-успешно.

Обичаме да променяме средата, която ни заобикаля и ще направим всичко възможно да приложим това и във Вашия бизнес.

Рекламни Кампании В Google И Facebook

Pay-Per-Click. Увеличаваме продажбите и достигаме до нови потенциални клиенти. Реклама в най-използваните платформи и техните мрежи.

PPC кампаниите позволят да достигнем до голяма аудитория и да предадем нашето съобщение по възможно най-добрия начин.
Функционалностите на платформите, заедно с нашия опит ни позволяват да рекламираме различни послания на различните таргет групи. Различна кампания за всяка стъпка от потребителската пътека. 

Рекламните мрежи на Facebook и Google определено са с много по-висока ефективност от традиционните такива – радио, телевизия и др. В днешно време все по-голяма част от решенията за покупка се взимат в дигиталната среда и това прави платформите перфектно място за рекламиране. 

Ние ще Ви помогнем да превърнем тези добри практики в печеливши инструменти за Вашия бизнес, като следваме съответните стъпки:

 • Анализираме пазарната ниша и Вашия бизнес.
 • Изготвяме стратегия за рекламното позициониране – къде, как и кога да се показваме пред потенциалните ни клиенти.
 • Създаваме рекламни послания за всяка стъпка от потребителската пътека.
 • Създаваме рекламните кампании и поставяме началото на нещо голямо.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Маркетинг В Социалните Мрежи

Изгради лоялна аудитория и утвърди своя бранд в най-използваните социални мрежи.

Социалните мрежи са инструментът, от който всеки бизнес има нужда, ако иска да изгражда стойностни отношения със своята аудитория. 

Имаме възможност да изградим връзката между бизнес и потребител. Модерният бранд вече не трябва да бъде просто бизнес, а приятел на клиентите.

Ние изготвяме целия процес по комуникацията с Вашата аудитория, като следваме следните стъпки:

 • Изготвяме стратегия за съдържанието, което ще създаваме.
 • Създаваме съдържание, което да отговаря на нуждите на Вашата потенциална аудитория.
 • Комуникараме с нея посредством всички актуални методи в социалните мрежи.
 • Анализираме, подобряваме и продължаваме.

Препоръчваме да се използват най-актуалните и най-подходящ социални мрежи за нуждите на Вашия бизнес.

Ако искаш социалните мрежи да бъдат мощен инструмент за твоя бизнес, свържи се с нас и ние ще ти помогнем.

Call Now Button